28 Şubat 2015 Cumartesi

YAS PASTA ( DOGUM GUNU PASTASI)

Fransiz ve Turk Mutfagindan Kolay Tarifler...

      Dogum Gunu Pastasi   



Malzemeler:


  • 7 adet yumurta
  • 1 su bardagi toz seker
  • Yarim su bardagi su
  • 1 su bardagi un
  • 3 yemek kasigi kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • yarim cay kasigi tuz


Yapilisi:


     Yumurtalarin sarilariyla beyazlarini ayiralim.

     Once beyazlarinin icine 1 su bardagi toz sekerin yarisini ( yani yarim su bardagi ) ekleyerek mikserle iyice kopurene kadar cirpalim.

     Sonra diger kabdaki yumurta sarilarinin icine bardakta kalan yarim su bardagi sekeri ekleyerek cirpalim, yarim su bardagi suyu yavas yavas ekleyelim, daha sonra da tum malzemeleri eleyerek ekliyoruz.

     Bu asamadan sonra mikseri kapatip,kasikla karistirarak onceden kopurttugumuz yumurta akini ekleleyip kasikla karistiriyoruz.

   Yaglayip unladigimiz tepsiye dokuyoruz.

     175° firinda yaklasik 40-45 dk pisiriyoruz.

     Pisen kekimizi firindan cikarip oylece birakalim iyice sogusun.

     Daha sonra tepsiyi ters cevirerek keki cikaralim.

      Keki ortadan ikiye bolelim.( Ben nylon bir ip yardimiyla kolayca boldum tavsiye ederim)

     Pastamizin ic kremasini ister kendiniz hazirlayin isterseniz benim gibi hazir cikolata sosu hazirlayarak arasina surebilirsiniz. (Hazir paketlerin uzerinde tarifi zaten mevcut)

     Kekin uzerine de kolay pratik olsun istiyorsaniz yine benim gibi hazir hasta kremasi veya krem santiyi sutle hazirlayip surebilirsiniz.

     Aslinda pastamiz hazir ama ben dogum gunu icin hazirladigim icin bu pastayi, goze daha hos gorunsun diye seker hamurlariyla susledim. Dilerseniz sizler de susleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

















25 Şubat 2015 Çarşamba

Doğum günü pastası

Fransiz ve Turk Mutfagindan Kolay Tarifler...

Doğum gününe saatler kala pastalar tamam😊







24 Şubat 2015 Salı

Dogum gunu pasatasi

Fransiz ve Turk Mutfagindan Kolay Tarifler...

      Dogum gunu hazirligimiz   




















23 Şubat 2015 Pazartesi

Fransiz Pastasi ( Tarte abricots )

Fransiz ve Turk Mutfagindan Kolay Tarifler...

     Tarte abricots ( kayisili turta )




Malzemeler :



  • Milfoy hamuru
  • 2 yumurta
  • 200 gr krema (veya labne peyniri )
  • 1 yemek kasigi nisasta
  • 100 gr toz seker
  • 50 gr hindistan cevizi
  • 1 kutu konserve kayisi
  • 1 kasik pudra sekeri
Yapilisi :


     Yuvarlak bir tepsiye yagli kagit uzerine milfoy hamurumuzu yayalim. 

     Bir kabin icine kayisi haric tum malzemeleri koyarak catalla iyice karistiralim.


     (Milfoy hamurunu catalla bir kac yerinden delik aciyoruz ki piserken sismesin diye.)


     Hazirladigimiz karisimi hamurun uzerine dokelim.



      Uzerine de kayisilari aralikli olarak dizdikten sonra 180° firinda hafif pembelesinceye kadar pisirelim.


Uzerine birazcik pudra sekeri ekledikten sonra servise hazirdir.


Afiyet Olsun...




20 Şubat 2015 Cuma

Patlican Kebabi

Fransiz ve Turk Mutfagindan Kolay Tarifler...

    Firinda Kolay Patlican Kebabi    



Malzemeler :



  • 4 Adet patlican
  • 500 gr kiyma
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • tuz karabiber
  • 2 Adet domates
  • 2 Adet biber
  • 3-4 dis sarimsak

Yapilisi :


     Patlicanlari iki parmak genisliginde dograyalim.

     Derin bir kaba uzerlerini basacak kadar su koyalim, bolca tuz serpelim. Arada elimizle bastiralim ki tuzlu suya patlicanlarin acisi ciksin...


     Kiymaya tuz, karabiber ve sivi yag ekleyerek guzelce yoguruyoruz .


     ( Vaktiniz varsa kiymayi yarim saat buzdolabinda bekletelim.)


     Sonra patlicanlarin suyunu sikarak cikaralim.

     ( isterseniz tepsiye sira sira da dizebilirsiniz. Ben tahta cubuklara bir patlican bir kiyma olacak sekilde dizdim. 

     Sarimsagi soyup tum tum tepsinin aralarina yerlestirelim. Domatesve biberleri de tepsiye yerlestirdikten sonra 1 cay bardagi kadar su ekleyip 220° de uzerini folyo kagitla kapatarak pisirelim.


     Iyice pistikten sonra folya kagidi kaldiralim uzeri kizarinca servise hazirdir .

( Not : Kiymaniz cok yagsiz ise tepsiye aralikli olarak tereyagi parcalari eklerseniz daha lezzetli olacaktir ...)

Afiyet Olsun...








19 Şubat 2015 Perşembe

Aklinizda Bulunsun

Fransiz ve Turk Mutfagindan Kolay Tarifler...

     Corbaniz Cok Tuzluysa   


     Pisirdiginiz corbanin tuzunu fazla kacirdiysaniz, telasa kapilmayin;

     Corba cok tuzlu degilse, bir parca seker atarsaniz ise yarayacaktir .

     Eger cok tuzlu olduysa icine kaynarken bir kac soyulmus patates dilimi atin ki fazla tuzu icine ceksin, corba pistikten sonra patatesleri cikarin...

Garniturlu Tavuk Nasil Yapilir ?

Fransiz ve Turk Mutfagindan Kolay Tarifler...


    Bezelyeli Havuclu Tavuk    



Malzemeler :



  • 1 Tum tavuk
  • 500 gr haslanmis bezelye ( veya konserve )
  • 2 havuc
  • 1 bas kuru sogan
  • tuz karabiber


Yapilisi :


     Duduklu tencereye tum tavugu koyalim, uzerini basacak kadar suyu ekleyelim.


     1 bas kuru sogani dorde bolup ekliyoruz .   ( sogan koymamdaki amac , tavugun kendine has kokusunu alsin diye... hem de suyuna lezzet katiyor )


     Son olarak tuzu da ekleyerek kapagini kapattigimiz duduklu tencerede tavugumuzu kisik ateste guzelce hasliyoruz ama cok da ezilmesin!!!




    Haslanmis tavugu firin tepsisinin ortasina alalim.( Ben konserve bezelye kullandim, dedigim gibi amacim zamani olmayan biz anneler icin kolay tarifler vermek )


     Tepsideki tavugun etrafina suzgecten ve bir kac kez sudan gecirdigim bezelye konservemi dokuyorum. Havucu da soyup kucuk kucuk dograyip karabiber tuz ekleyip karistiriyorum.


     En son tavugun uzeri kizarana kadar firinda pisiriyoruz .


     Bu arada hasladigimiz tavugun suyuna da ben guzel bir sehriyeli bulgur pilavi yaptim, cok da yakisti.....))



Afiyet Seker Olsun...