Malzemeler :
- 5-6 adet orta boy patates
- 2 yumurta
- yarim cay bardagi zeytinyagi
- yarim cay bardagi sut
- 1 paketten biraz az kabartma tozu
- 1 adet kuru sogan
- maydanoz ( ben ispanak kullandim )
- 1 havuc ( istege bagli )
- 3 yemek kasigi un
- tuz , karabiber , pulbiber
Yapilisi :
Patatesleri elinizle veya robotunuzun rende ayariyla rendeleyelim.
Kuru sogan rondodan pure olacak sekilde ezilerek suyu sikilip, patateslere eklenir.
Maydanoz ( veya ispanak ) da ince ince dogranip karisima eklenir.
Son olarak da tum malzemelerimizi ilave ederek karistiralim.
Karisim tavaya dokulur, kasikla uzeri duzeltilerek kapagini kapatip pismeye birakilir .
Kisik ateste alt kismi pistikten sonra ,daha onceki yufkali borekte tarif ettigim gibi kapak yardimiyla alt ust edilir.
Iki tarafi da iyice kizardiktan sonra servise hazirdir .
Iki tarafi da iyice kizardiktan sonra servise hazirdir .
Bu pratik tarifi mutlaka deneyin bence ....
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder