5 Şubat 2015 Perşembe

Tavada Patates Boregi Nasil Yapilir ?

     Tavada Patates Boregi    


Malzemeler :



  • 5-6 adet orta boy patates
  • 2 yumurta
  • yarim cay bardagi zeytinyagi
  • yarim cay bardagi sut
  • 1 paketten biraz az kabartma tozu
  • 1 adet kuru sogan
  • maydanoz  ( ben ispanak kullandim )
  • 1 havuc ( istege bagli )
  • 3 yemek kasigi un
  • tuz , karabiber , pulbiber

Yapilisi :


     Patatesleri elinizle veya robotunuzun rende ayariyla rendeleyelim.

     Kuru sogan rondodan pure olacak sekilde ezilerek suyu sikilip, patateslere eklenir.

     Maydanoz ( veya ispanak ) da ince ince dogranip karisima eklenir.

     Son olarak da tum malzemelerimizi ilave ederek karistiralim.

     Derince bir teflon tavayi yaglayip ocagimizi yakalim.

     Karisim tavaya dokulur, kasikla uzeri duzeltilerek kapagini kapatip pismeye birakilir .

     Kisik ateste alt kismi pistikten sonra ,daha onceki yufkali borekte tarif ettigim gibi kapak yardimiyla alt ust edilir.


     Iki tarafi da iyice kizardiktan sonra servise hazirdir .

Bu pratik tarifi mutlaka deneyin bence ....


Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder