3 Nisan 2015 Cuma

Ananasli Kek Tarifi

Fransiz ve Turk Mutfagindan Kolay Tarifler...

     ANANASLI KEK   


Malzemeler:


  • 3 yumurta
  • 1 su bardagindan biraz az seker
  • 1 su bardagi sut
  • Yarim su bardagi sivi yag
  • Yarim cay bardagi hindistan cevizi (istege bagli)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldigi kadar un
  • 1 kucuk konserve ananas
  • Yarim cay bardagi esmer veya normal toz seker (karemel hazirlamak icin)





Yapilisi:

     Once tavaya esmer sekeri koyup karemel hazirliyip,tepsinin altina dokuyoruz.

     Sonra tepsiye ananaslari dizelim.

     Daha sonra yumurtalari bir kabin icine kirip toz seker ekleyerek mikserle iyice cirpalim.

     Iyice kopurdukten sonra, sutu,yagi,ve diger malzemeleri sirayla ekliyoruz.

     Unu en sona kivamini ayarlayarak ekleyelim !!!

     Kek hamurunu ananaslarin uzerine dokelim.

( Ben iki tarafininda guzel gorunmesi icin ceviz de serptim)

180° de pisiriyoruz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder