12 Mart 2015 Perşembe

Cilekli Pasta

Fransiz ve Turk Mutfagindan Kolay Tarifler...

    Cilekli Pasta  



Malzemeler:




  • 4 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 su bardagi tepeleme un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Kremasi :
  • 1kg fromage blanc (krem peynir )
  • 2 paket creme liquide (krema)
  • yarim cay bardagi toz seker
  • 2 paket chanti fix (chanti duzeltme)
  • 500 gr cilek
Not Isterseniz krema yerine krem santi de kullanabilirsiniz...))


Yapilisi :

     Ilk once yumurtayla toz sekeri iyice mikserle cirparak kopurtelim.

     Sonra diger malzemeleri ekleyerek karistirin.

     Yaglanmis tepsiye kek hamurunu dokup 180° de piririn.

     Kremasini hazirlamak icin once fromage blancla chanti fix mikser yardimiyla kivama gelene kadar cirpalim.

     Sonra diger malzemeleri de ekleyerek karistiralim.

Kremamiz da hazir.

     Kekimiz soguduktan sonra kremayi uzerine dokelim. Uzerine ikiye boldugumuz cilekleri yerlestirelim.

     Servis yapmadan once buzdolabinda 1 gece bekletelim.

Afiyet Olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder