7 Nisan 2015 Salı

TAHINLI CEVIZLI COREK

Fransiz ve Turk Mutfagindan Kolay Tarifler...




Tahinli Cevizli Corek  







Malzemeler:







  • 1 kg un
  • Yarim su bardagi sut
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 1 cay bardagi yogurt
  • 1.5 tatli kasigi seker
  • 1 yemek kasigi kuru maya










Ic malzemesi :



  • Tahin
  • Iri cekilmis ceviz
  • Biraz toz seker









Yapilisi :

     Oncelikle sutu biraz isitalim, icine toz sekeri ve mayayi koyup uzerini kapatarak mayalanmaya birakalim.

     Beklerken yogurma kabimiza kalan tum malzemeleri koyalim. Sutle maya karisimini ekleyerek iyice yoguralim.



     Bu arada tahin, ceviz ve toz sekeri karistirip hazirlayalim.

     Hamuru ben 3 e boldum, siz daha kucuk corek yapmak isterseniz 4 e de bolebilirsiniz))

     Bezenin birini aliyoruz, oklavayla veya benim gibi elinizi sivi yaga batirarak yaklasik 1 cm kalinliginda aciyoruz. 

     Uzerine tahinli karisimdan surdukten sonra zarf biciminde katlayarak ters ceviriyoruz.

     Digerlerini de ayni sekilde yaparken hamurumuz dinlenmis oluyor. Daha sonra zarf seklinde beklettigimiz hamurumuzu tekrar 1 cm kalinliginda kare seklinde acip seritler halinde kesiyoruz.

     Seritleri spiral sekil vererek tepsiye dizip, 180° de ozeri pembelesinceye kadar pisiriyoruz.
Mutlaka denemelisiniz, benim en sevdigim tariflerimden birisi))

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder