13 Mart 2015 Cuma

Kivrim Tatli Tarifi

Fransiz ve Turk Mutfagindan Kolay Tarifler...

     Kivrim Tatli   




Malzemeler :


  • 1 kg un
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 3 yemek kasigi toz seker
  • 1 fiske tuz 1 paket kabartma tozu
  • ilik su
Serbeti icin:
  • 4 su bardagi toz seker
  • 5 su bardagi su
  • yarim limon 
Kizartmak icin sivi yag






Yapilisi :



     Ilk once serbeti icin gerekli malzemeleri tencereye koyup, kaynatalim. Kivami cok koyu olmayacak sekilde))

     Hazirladigimiz surubu sogumaya birakiyoruz.

     Tatlinin hamuru icin su haric tum malzemeleri yogurma kabina koyalim.

     Ister mikserle ister elimizle ilik su ekleyerek oldukca kaygan bir hamur haline getirelim.

     ( siringayla sikacagimiz icin kivami iyi ayarlayalim; kati olmasin)

     Hamur 20 dk kadar dinlendikten sonra , sivi yagi ocakta iyice kizdiralim.

     Hamuru krem santide kullandigimiz posetlere koyarak yagda kizartiyoruz.

     Sonra hic beklemeden kizaran tatliyi serbetin icine atalim. Biraz serbetini cekince servis edebilirsiniz.

Tatlimiz hazir, Afiyet Olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder