Malzemeler :
- Milfoy hamuru ( tabani icin )
- 4 yumurta
- 1 tablet cikolata ( patissier )
- 1.5 kutu krema ( creme liquide )
- 1 yemek kasigi seker ( istege bagli )
- 2-3 kasik kakao
- sut
Yapilisi :
Once cam bir kabin icine cikolatalari parcalayip koyalim.Uzeri kapanacak sekilde biraz sut ekleyerek mikro dalgada cikolatalari eritelim. ( fazla isitmayalim !!! )
Eriyen cikolata sut karisiminin icine malzemeleri sirasiyla ekleyip guzelce cirpalim.
Kucuk tepsimize milfoy hamurumuzu yayalim. Uzerine hazirladigimiz karisimi dokerek 180° de yaklasik 45 dk pisirelim.
( Pistigini anlamak icin kekin ortasina bicak batiralim, hamur bulasmiyorsa pismis demektir .)
Bu tarifim hem cok kolay, hem de farkettiyseniz; un ve yag yok, hatta seker bile koymayabilirsiniz, Cikolatanin sekeri yeterli olacaktir.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder