23 Ocak 2015 Cuma

Tarte au Pomme ( Elmali Turta) Nasil Yapilir ?

    Tarte au Pomme  

     Fransizlarin vazgecilmez tariflerinden biri tarte au pomme, ama onlar milfoy hamurunun uzerine elma puresi yaydiktan sonra elma dilimleri koyarak yapiyorlar,uzerine de jole vs ...

     Isterseniz siz de elma puresi kullanabilirsiniz.

     Ben sizlere kendi tarifimi sunmak istiyorum. Hazirlamasi nerdeyse 5 dkk ...cocuklara boylece bol bol elma yedirmis de oluyoruz. Cok da hafif ))

Malzemeler :


  • 230 gr milfoy hamuru ( 1 paket )
  • 3-4 orta boy elma
  • 1-2 yemek kasigi toz seker
  • 1 cay kasigi tarcin (istege bagli )
Yapilisi :

     Milfoy hamurumuzu yagli kagit koyduktan sonra tepsimize serelim.
     Elmalari soyup ince ince dilimleyip, hamurun uzerine siralayalim. Uzerine tozsekeri serpistirelim ( karamalize olmasi icin) Eger isterseniz tarcin da ekleyebilirsiniz.

 Frinda 180° de hamuru hafif pemlesinceye kadar pisirin. ( Cok kurumasin !)

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder