MERCIMEK KOFTESI
Malzemeler
- 1 su bardagi kirmizi mercimek
- 1.5 su bardagi ince koftelik bulgur
- 1 bas kuru sogan
- 1 demet maydanoz
- yarim cay bardagi sivi yag ( veya zeytinyagi)
- 1 demet (istege bagli) taze sogan
- 2 yemek kasigi salca( biber ve domates karisik)
- 3 su bardagi su
- yeteri kadar tuz,kimyon,pulbiber vs
Yapilisi:
Mercimek yikanir,iyice yumusayincaya kadar haslanir.Suyunu cekince bulgeu icine eklenir.Yarim saat kadar kapagi kapatilarak bekletilir;(alti kapanir tabi)
Diger tarafta kuru soganince ince kiyilir,sivi yagda pembelesinceye kadar kavrulur,icine salca eklenir ocagin alti kapatilir.Beklemekte olan bulgur ve mercimek karisiminin icine eklenir.Karistirilir,Icine ince kiyilmis maydanoz,taze sogan da ilave edilir,tuz ve istenilen baharatlar da eklenerek elle guzelce karistirilir.Kivamina gore ilik su da eklenerek ceviz buyuklugunde parcalar alinarak koparilarak servis hazirlanir.
Gorunce istagim acildi. .. basarilar ve afiyet dilerim
YanıtlaSilCok guzel tebrikler ne yiyecegimi bilmiyodum... istagimi actiniz
YanıtlaSilAfiyet olsun....
YanıtlaSil