23 Şubat 2015 Pazartesi

Fransiz Pastasi ( Tarte abricots )

Fransiz ve Turk Mutfagindan Kolay Tarifler...

     Tarte abricots ( kayisili turta )




Malzemeler :



  • Milfoy hamuru
  • 2 yumurta
  • 200 gr krema (veya labne peyniri )
  • 1 yemek kasigi nisasta
  • 100 gr toz seker
  • 50 gr hindistan cevizi
  • 1 kutu konserve kayisi
  • 1 kasik pudra sekeri
Yapilisi :


     Yuvarlak bir tepsiye yagli kagit uzerine milfoy hamurumuzu yayalim. 

     Bir kabin icine kayisi haric tum malzemeleri koyarak catalla iyice karistiralim.


     (Milfoy hamurunu catalla bir kac yerinden delik aciyoruz ki piserken sismesin diye.)


     Hazirladigimiz karisimi hamurun uzerine dokelim.



      Uzerine de kayisilari aralikli olarak dizdikten sonra 180° firinda hafif pembelesinceye kadar pisirelim.


Uzerine birazcik pudra sekeri ekledikten sonra servise hazirdir.


Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder