Tarte abricots ( kayisili turta )
Malzemeler :
- Milfoy hamuru
- 2 yumurta
- 200 gr krema (veya labne peyniri )
- 1 yemek kasigi nisasta
- 100 gr toz seker
- 50 gr hindistan cevizi
- 1 kutu konserve kayisi
- 1 kasik pudra sekeri
Yapilisi :
Yuvarlak bir tepsiye yagli kagit uzerine milfoy hamurumuzu yayalim.
(Milfoy hamurunu catalla bir kac yerinden delik aciyoruz ki piserken sismesin diye.)
Hazirladigimiz karisimi hamurun uzerine dokelim.
Uzerine de kayisilari aralikli olarak dizdikten sonra 180° firinda hafif pembelesinceye kadar pisirelim.
Uzerine de kayisilari aralikli olarak dizdikten sonra 180° firinda hafif pembelesinceye kadar pisirelim.
Uzerine birazcik pudra sekeri ekledikten sonra servise hazirdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder