Malzemeler :
- 4 tane pirasanin beyaz kisimlari
- 1 tane kuru sogan
- 1 kirmizi veya yesil biber ( taze)
- 3 yumurta
- 150 gr beyaz peynir
- Yarim cay bardagi ince bulgur
- Yarim cay bardagi kaynar su
- 1 cay bardagindan biraz az zeytinyagi
- 3 yemek kasigi tepeleme un
- 1 paket ( 1 tatli kasigi ) kabartma tozu
- tuz, karabiber,pulbiber
- corek otu, susam
Yapilisi :
Ilk once pirasalari, kuru sogani, ve biberi ince ince dograyip, tavaya zeytinyagini koyup guzelce kavuralim.
Diger tarafta bir kaba ince bulguru kaynar suyumuzla islatip uzerini kapatarak sismesini bekliyoruz .
Kavrulan pirasalarimiz soguyunca, yumurtayi ve ince dogradigimiz ( veya rendeledigimiz) beyaz peyniri ekleyip karistiralim.
Son olarak, islattigimiz bulguru, kabartma tozunu, baharatlari ve unu da ekleyip karistiralim.
Pirasali kekimizi dokelim, uzerine isterseniz corek otu ve susam da ekleyebilirsiniz.
180° de uzeri kizarana kadar pisirip, sogudugunda servis yapalim.
Yine bu da favori tariflerimden biri... mutlaka denemelisiniz .
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder