28 Ocak 2015 Çarşamba

Catal Kurabiye Nasil Yapilir ?

     Catal Kurabiye   

Malzemeler :


  • 1 paket margarin (veya tereyagi 250 gr )
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 6 yemek kasigi pudra sekeri
  • 4 yemek kasigi nisasta
  • 1 paket vanilya 
  • Aldigi kadar un
  • kakao
  • ( kabartma tozunu unuttum zannetmeyin, bu tarifte kullanmiyoruz .)

Yapilisi :

     Evet tarifimize basliyoruz ; Ilk once yoguracagimiz derin bir kabin icerisine, kakao ve un haric tum malzemeleri koyarak bir elimizle karistiralim.

    ( Bu arada diger tariflerimde bahsettigim gibi ,bu tur pastalar icin tereyagimizi buzdolabindan onceden cikarmamiz gerekiyor, oda sicakliginda ...)

     Kivamina gelinceye kadar yavas yavas un ekleyerek yogurmaya devam edelim .

     Kulak memesi yumsakligindan biraz kati olsun...

     Hazir olan hamurumuzun 1/3 ini  ayirip kakao ekliyoruz .          ( yada 3 parcaya bolup, bir parcasina kakao ekliyoruz . Diger iki parcayi  tekrar birlestiriyoruz .)

     Kakao kattigimiz hamuru elimizle oklava sekline getirelim. Beyaz olan hamuru da kalin serit halinde masamiza elimizle yayalim...

     Kakaolu hamuru uzerine koyarak, fotografta gosterdigim sekilde rulo olarak yuvarliyoruz.

     Sonra elimizle ustten ve yanlardan bastirarak dikdortgen sekline getirelim.

     Son hamle olarak da catalla uzerine bastirarak cizip, ( adi burdan geliyor zaten...) bicagimizla verev sekilde veya kare dilimlere kesiyoruz .

     Yagli kagit koydugumuz tepsiye aralikli olarak dizip, 180° de pisiriyoruz. 

( Soguduktan sonra hava almayan kutuda uzun sure saklanabilen bir tarif, aniden misafirimiz geldiginde hazir...)

Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder