26 Ocak 2015 Pazartesi

Etli Bezelye Yemegi Nasil Yapilir ?

     Etli Bezelye Yemegi   


Malzemeler :


  • Yarim kg taze bezelye ( veya konserve )
  • 250 gr dana eti ( kusbasi )
  • 2 adet havuc
  • 2 adet patates
  • 1 bas kuru sogan
  • 3 yemek kasigi zeytinyagi ( veya sivi yag )
  • 1 kasik domates salcasi
  • yarim kasik biber kasigi
  • karabiber
  • tuz
  • kaynamis su

Yapilisi :

Etimizi kusbasi dograyip tencereye koyalim, suyunu cekinceye kadar kapagini kapatarak kisik ateste pisirelim.

Bu arada havuc ve patatesleri soyup kup kup dograyalim. 

Et suyunu iyice cekince, zeytin yagimizi ekleyelim. Ince ince dogradigimiz sogani da ilave ederek guzelce kavuralim.

Sonra salcalarimizi ekleyelim. Salcayla da kavrulduktan sonra havucla patatesi ekliyoruz. Eger taze bezelye kullaniyorsaniz, bezelyeyi de beraber ilave edin. 

 Ben konserve bezelye kullandigim icin , havuc ve patates yari pistikten sonra ekliyorum ki, ezilmesin diye...)

Son olarak tuzu , karabiberi ve kaynamis suyu da  yemegin uzerini bir parmak gececek kadar ekleyerek, kisik ateste pisiriyoruz.

Yemegimiz hazir...

Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder