16 Ocak 2015 Cuma

Yaprak Sarmasi Nasil Yapilir ?

     Etli Yaprak Sarmasi   


Malzemeler :

  • 300 gr salamura asma yapragi
  • 2 adet orta boy kuru sogan
  • 1 dis sarimsak
  • 300 gr kiyma
  • 1.5 su bardagi pirinc
  • Yarim cay bardagi sivi yag
  • Yarim demet maydanoz
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  •  (Istege gore nar eksisi veya limon suyu )
  • 1 er cay kasigi ( tuz,kuru nane,pulbiber,karabiber )
  • baharatlar tamemen sizin tercihinize bagli )

Yapilisi :


      Ilk once pirinc yikanip genis bir kaba koyulur. Kuru sogan ve sarimsak robotla veya elle ince ince dogranip pirincin icine eklenir.

     Diger tarafta salamura yapraklar genis bir kabin icerisine koyulup bol suda bekletilir tuzunun gitmesi icin suyunu bir kac defa degistirin.

     Maydanoz da ince ince kiyilir karisima eklenir.Tum malzemeleri tamamen cig olarak kabin icerisine eklenerek guzelce karistiralim.

     Suda bekleyen yapraklari suzerek sudan cikaralim.Yapragin ters tarafi ustte gelecek sekilde acin.Icine hazirladigimiz harctan az bir miktar koyup, iki yanini icine katlayarak rulo seklinde saralim.Tum malzemeler bitinceye kadar sarmaya devam edelim.( Ince olabilmesi icin icini az koymaya ozen gosterelim.)

     Sardigimiz sarmalari tencereye duzenli bicimde yerlestirelim.Uzerini kapatacak kadar kaynamis su ekleyelim,dagilmasini onlemek icin de kapaktan biraz kucuk ebatta bir kase kapatabilirsiniz. Sarmalar kisik ateste pisirilir.
Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder