16 Ocak 2015 Cuma

Mayali Borek Tarifi Nasil Yapilir ?

      Gulsen Teyzemin Boregi   


Malzemeler :


  • 1 kg un
  • 1 paket yas maya
  • 1 yemek kasigi tuz
  • Ilik su
  • Kizartmak icin sivi yag
  • (Bu arada ben hamuruna corekotu da kattim)
Ici icin :

beyaz peynir ve maydanoz
( veya soganla kavrulmus kiyma ve
patates de kullanabilirsiniz. )


Yapilisi :


     Oncelikle yoguracagimiz kabin icerisine unu kayalim.Unun ortasini cukur olarak acalim,icine biraz ilik su ve mayayi ezerek ekleyelim. Bir miktar beklesin,o arada maydanozu ince ince dograyalim,peynirle karistiralim.

     Beklemekte olan una tuzu da ekleyerek yogurmaya baslayalim.Yogurdukca kivamina gore ilik su ekleyerek gayet yumusak kivamli bir hamur olmasi gerekiyor.Hamuru  mayalanmaya birakalim.

     Diger tarafta kizartacagimiz yagi  tavayla ( veya tencereyle ) ocaga koyalim .

     Mayalanan hamurdan yumurta buyuklugunde parcalar alalim. Yumusak bir hamur oldugu icin elinize bulasabilir,o yuzden elinizi sivi yaga batirarak elinizle hamuru acin.

     ( Bu islemi tepsi icinde veya tezgah uzerinde de yapabilirsiniz ozellikle ocaga yakin bir yerde olursa size kolaylik saglar. )

     Actiginiz hamurun icine peynir ve maydanoz karisimindan koyarak borek seklinde ikiye katlayin, (uc kismini iyice yapistirin ki acilmasin ) borekleri  iyice kizmis olan yagda kizartin.

     Kizaran borekleri kagit havlu uzerine alin ,Isleme devam edelim hamurlar bitinceye kadar.

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder