Malzemeler :
- 500 gr makarna
- 250 gir kiyma
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 2 kasik zeytin yagi
- 1 kasik tereyagi
- tuz
- 1 lt su
- maydanoz
Yapilisi :
Tenceremize suyu koyup kaynatalim.
Suyumuz kaynarken bir tavaya etimizi koyup suyunu cekene kadar kavuruyoruz .
Et suyunu cekince, yaglari ekleyelim. Ardindan da salcalarimizi ve tuzumuzu ilave ederek kavurma islemimizi tamamliyoruz .( isterseniz bu asamada ince ince kiydiginiz kuru sogani da ekleyebilirsiniz , benim oglum sevmedigi icin ben koymadim .)
Kaynayan tenceremize biraz tuz ekledikten sonra makarnalari koyup pisirelim.
( Kapagini kapatmayin bence tasarsa, ocagi temizlemek zorunda kalirsiniz ...))
Yaklasik 10 dkk pisen makarnayi suzup etle bulusturuyoruz. Uzerine de maydanoz kiyip serpiyoruz .
Onceki yayinimda paylastigim ev yapimi yogurttan yaptigim ayranla super gidiyor bence , hem de cocuklar kalsiyum almis oluyor.
Oneri :
Ben meyve ve sebzeleri sezonunda tuketme taraftariyim sagligimiz icin . Kisin domates almiyorum ve kullanmiyorum, ama siz isterseniz, salcamizi kavurduktan sonra 2 domatesin kabuklarini soyup kup kup dograyarak ekleyebilirsiniz ....
Afiyet Olsun ...
Afiyet Olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder