2 Şubat 2015 Pazartesi

Ayva Tatlisi Nasil Yapilir ?

     Ayva Tatlisi    


Malzemeler :


  • 3 adet ayva
  • Yarim cay bardagi toz seker
  • 1.5 su bardagi su
  • 2 adet cubuk tarcin ( 2 kasik toz tarcin )
  • 7-8 adet karanfil
  • 1 limon suyu
Uzeri icin :

Kaymak


Yapilisi :


     Ayvalari soyarak ortadan ikiye bolun.

     Ortadaki cekirdekli sert kismi cikariyoruz. Cekirdekleri atmayin.

     Soydugumuz ayvalari su ve limon karisiminin icine koyalim kararmamalari icin .

     Tencereye ayvalari , cukur kisimlari yukari gelecek sekilde dizelim.

     Ayvalarin uzerine toz sekeri paylastiralim. Ayvalarin cekirdeklerini ,karanfil ve tarcini ekliyoruz.

     Limonlu suyu da ekleyerek kisik ateste ,yaklasik 1 saat kadar ( yumsayincaya kadar ) pisiriyoruz .

     Soguyunca servis tabagina alip, ayvalarin cukur kisimlarina kaymak doldurup, servis edebiliriz .


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder