Malzemeler :
- 3 adet ayva
- Yarim cay bardagi toz seker
- 1.5 su bardagi su
- 2 adet cubuk tarcin ( 2 kasik toz tarcin )
- 7-8 adet karanfil
- 1 limon suyu
Uzeri icin :
Kaymak
Yapilisi :
Ayvalari soyarak ortadan ikiye bolun.
Ortadaki cekirdekli sert kismi cikariyoruz. Cekirdekleri atmayin.
Soydugumuz ayvalari su ve limon karisiminin icine koyalim kararmamalari icin .
Tencereye ayvalari , cukur kisimlari yukari gelecek sekilde dizelim.
Ayvalarin uzerine toz sekeri paylastiralim. Ayvalarin cekirdeklerini ,karanfil ve tarcini ekliyoruz.
Limonlu suyu da ekleyerek kisik ateste ,yaklasik 1 saat kadar ( yumsayincaya kadar ) pisiriyoruz .
Soguyunca servis tabagina alip, ayvalarin cukur kisimlarina kaymak doldurup, servis edebiliriz .
Afiyet Olsun...
Yapilisi :
Ayvalari soyarak ortadan ikiye bolun.
Ortadaki cekirdekli sert kismi cikariyoruz. Cekirdekleri atmayin.
Soydugumuz ayvalari su ve limon karisiminin icine koyalim kararmamalari icin .
Tencereye ayvalari , cukur kisimlari yukari gelecek sekilde dizelim.
Ayvalarin uzerine toz sekeri paylastiralim. Ayvalarin cekirdeklerini ,karanfil ve tarcini ekliyoruz.
Limonlu suyu da ekleyerek kisik ateste ,yaklasik 1 saat kadar ( yumsayincaya kadar ) pisiriyoruz .
Soguyunca servis tabagina alip, ayvalarin cukur kisimlarina kaymak doldurup, servis edebiliriz .
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder