8 Şubat 2015 Pazar

Fransiz Pastasi ( Tarte aux Citrons) Nasil Yapilir ?

     Tarte aux Citrons  ( Limonlu Turta)    


Malzemeler :



  • 1 paket potibor biskuvi
  • 60 gr tereyagi

Kremasi Icin :


  • 1 paket labne peyniri ( 250 gr)
  • 1 su bardagi toz seker
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 3 yumurta
  • 4 yemek kasigi un

Uzeri Icin :

  • 2 yemek kasigi toz seker
  • 1 cay bardagi su
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatli kasigi  nisasta

Yapilisi :




     Ilk once biskuvileri robotumuzda cekip un haline getirelim. 

     Tereyagimizi da microda biraz eritip, bu iki malzemeyi guzelce yoguralim.

     Daha sonra tepsimize elimizle bastirarak yerlestirelim.



     Simdi de kremaya gecelim ; 

     Bunun icin tum malzemeleri derin bir kabin icerisine koyarak, mikserle cirpalim.

     Cirptigimiz kremayi da tepsiye dokuyoruz.

     Keki 180° lik firinda yaklasik 30-40 dkk pisirelim.

     Kek piserken, kucuk bir tavada uzeri icin limon sosunu hazirlayalim.

     Sos icin gerekli malzemeleri karistirip ocagimiza koyalim.

 Krema gibi karistirarak kivama gelinceye kadar pisirelim.




     Bu arada keki firindan cikarip sogumaya birakiyoruz .

     Ben kendimce limonlarla kekin uzerine bir dekor yaptim, siz de zevkinize gore farkli tasarimlar yapabilirsiniz . Sade de birakabilirsiniz ...

     Son olarak da soguyan kekin uzerine limon sosunu dokuyoruz .

     Bu tarifi ilk defa denedim ama degdi dogrusu harika bir tad...



Afiyet Olsun...











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder