Malzemeler :
- 1 Su bardagi yesil mercimek
- 250 gr ispanak
- 1 adet kuru sogan
- 1 kasik salca
- yarim cay bardagi zeytinyagi
- yarim cay bardagi pilavlik bulgur
- 1 limon suyu
- tuz
- karabiber
- kaynamis su
Yesil mercimegi yikayip kaynamis suyu ekleyerek ( daha cabuk pismesi icin ) tencereye koyalim. Kisik ateste pisirelim.
Bir tavaya zeytinyagini ve ince ince dogradigimiz ( robotla da cekebilirsiniz ) kuru sogani ekleyip kavuralim.
Bu arada mercimegi kontrol edelim yari pismis ise, kavurdugumuz salcali sogani ekleyelim, yaklasik 5 dk sonra da bulguru, tuzu ve baharatini ilave edelim.
En sonunda da vitamini kaybolmasin diye iri dogradigimiz ispanagi ekleyip, 5 dk daha pisirip limon suyunu da ilave edip ocagi kapatiyoruz .
( Demir vitamini acisindan kuvvetl bir yemek, benim cocuklarimin sverek yedikleri kolay bir tarifim.)
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder