Malzemeler :
- 4 adet pirasa
- 2 adet havuc
- yarim cay bardagi zeytinyagi
- yarim yemek kasigi biber salcasi
- yarim yemek kasigi domates salcasi
- yarim cay bardagi pilavlik bulgur
- tuz
- karabiber
- limon
- kaynamis su
Yapilisi :
Havucu soyup ince ince dograyalim.
Pirasalari da guzelce yikayarak havucla ayni kalinlikta dograyalim.
( Bu arada ben pirasanin sadece beyazlarini kullandim cocuklarim yesil kismini sevmedigi icin , ama siz yesillerini de dograyabilirsiniz .)
Tencereyi ocaga koyup zeytin yagini ekleyelim.
Yagimiz isininca havuclari ekleyip biraz soteleyelim.
Sonra pirasalari ekliyoruz, onu da biraz soteledikten sonra salcalarimizi ilave edelim.
Yagimiz isininca havuclari ekleyip biraz soteleyelim.
Sonra pirasalari ekliyoruz, onu da biraz soteledikten sonra salcalarimizi ilave edelim.
Ardindan da kaynattigimiz suyu sebzelerin uzerini basacak kadar ekledikten sonra kapagini kapatip kisik ateste pisirelim.
Yemegimizi kontrol edelim, yari pismis haldeyken icine bulgurumuzu ekleyelim. Biraz da bulgurla pistikten sonra, tuz baharat ve ocagi kapatmadan once limon ekleyelim.
Yemegimiz hazir...
Yemegimiz hazir...
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder