25 Ocak 2015 Pazar

Fransiz Pastasi Nasil Yapilir ?


   Fransiz Pastasi   

Malzemeler :


  • 1 yumurta
  • Sut
  • Hindistancevizi
  • 1 kutu lait concentré sucré
  • 3 yemek kasigi toz seker toz seker
( lait concentre 'nin turkcesinden pek emin degilim acikcasi
consantre sut olabilir... ben kutunun resmini de yayinliyorum. Bilen varsa ogrenmek isterim.)


Yapilisi :

     Ilk once kucuk bir tavaya toz sekerimizi koyup karamalize edelim. ( Yani ocagi acip toz sekeri karistirarak erimesi ve karamel haline gelmesi gerekiyor. )

     Karemelize olan sekerimizi fotograftaki gibi bir cam veya tefal kabin icine dokelim.

     Diger tarafta bir kaba lait concentre'yi ve bir yumurtayi koyalim. Bosalan konserve kutumuzun dolusu sutu  ekleyelim,son olarak da yine olcumuz conserve kutusu dolusu hindistan cevizini de ilave edelim.Bu karisimi tepsimize dokelim.

     Normal firin tepsimizin icine cesmeden su koyalim, pastamizi bu tepsinin ortasina yerlestirelim. ( pastamiz suyun icinde pisecek)
180° de pisirelim.

     Pisen pastamizi soguduktan sonra, ters cevirerek servis edelim.

     ( Firininizin altina yakin olan bolume koymayi unutmayin, uzeri daha cabuk piseceginden dolayi...)

( Yapimi cok basit ve diyet bir pasta diyebilirim. Icerisinde un, yag ve seker yok....)

Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder