Malzemeler :
- 2 paket petit beurre biskuvi
- 750 ml sut
- 1 paket cikolatali puding
- Hindistan cevizi ( suslemek icin)
Yapilisi :
Kucuk bir tencereye puding ve sut koyulur. Orta ateste devamli karistirilarak ,kivamina gelince ocagi kapatalim.
Duz bir tepsiye bir sira biskuvileri dizelim, hemen sicak sicak biraz puding dokelim . Hemen ikinci sira biskuvileri de dizip, puding dokelim. Yaptiginiz buyukluge gore katlar artabilir. Biskuviler bittiginde en ustune de puding dökerek pastamizi tamamliyoruz .
Uzerini de ister cevizle, ister renkli sekerlemelerle susleye bilirsiniz. Ben hindistan ceviziyle susledim, oglum da dayanamadi uzerine illa renkli sekerlemelerden ekledi....))
( Eminim ki bu tarifi bir cogunuz biliyorsunuzdur. Yillardir bilinen bir tarif suphesiz.. Ben kucukken de cok severdim, annem de hep yapardi. Ama o zamanlar kremasini annem hazirlardi, puding sanirim yaygin degildi veya yoktu . Ben zamandan kazanmak icin pudingle yaptim. Cunku zamana yetisemedigimiz bir donemdeyiz oyle degil mi ? )
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder