1 Şubat 2015 Pazar

BEiGNET Fransiz Pastasi Nasil Yapilir ?

      BEIGNET     


Malzemeler :


  • 500 gr un
  • 100 gr tereyagi  oda sicakliginda ( margarin )
  • 2 yumurta
  • 30 gr maya
  • 3 yemek kasigi pudra sekeri
  • 20cl sut ( 3-4 kasik kadar )
  • Bir fiske tuz
  • surulebilir cikolata
Kizartmak icin sivi yag
uzeri icin 2 kasik pudra sekeri



Yapilisi :


     Sutu cay bardagina koyup mikro dalga firinda biraz ilitip ,icine mayayi ekleyip bekletelim.

     Beklerken  derince bir kabin icerisine, cikolata haric kalan tum malzemeleri koyalim. Beklemekte olan sut ve maya karisimini da ekleyerek guzelce yoguruyoruz .

     Hazirladigimiz hamurun uzerini kapatip 1 saat kadar mayalanmaya birakiyoruz .

     Kabarmis olan hamurumuzdan yumurta buyuklugunde parcalar alip, tam ortasina kasik yardimiyla surulebilir cikolatadan bir miktar koyarak tekrar itinayla yuvarlayalim. 

Dikkat edelim cikolata disina cikmasin.

     ( Normal fransa'da satilan beignet'ler oldukca buyuk oluyor, nerdeyse sade pogaca kadar. Siz buyuklugunu istediginiz gibi yapabilirsiniz.)

     Icine cikolata koyarak beze haline getirdigimiz pastamizin uzerini orterek iyice kabarmasi icin tekrar mayalanmaya birakiyoruz.

     Beklerken derin bir tavaya kizartmalik yag koyalim, bir tabaga da toz seker ...

     Yagimiz iyice isindiktan sonra beignetleri icine atip arkali onlu toplam 3 dk kadar kizartalim.

     Kizaran hamurlarimizi hemen toz seker bulunan tabaga koyup alt ust cevirip servis tabagina aliyoruz.

     Servis yapmadan once uzerine pudra sekeri serpelim.


     Harika bir lezzet cocuklar bayilacak eminim...

     Afiyet Olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder